Mina senaste kreationer!


söndag 6 mars 2011

Sammanfattning....

När man jobbar varannan helg som jag gör. Har man alltid en massa storstilade planer för helgen......
Tror ni att det blev nåt av det?! Inte då!!!!!
Däremot fick jag nånting gjort som jag har letat efter länge.... (vilken konstig mening ) Fattar ni? Inte jag heller!!! Här kommer förklaringen.........
Jag tillverkar smycken ( utifall ni har missat det *blink* ). Det har blivit en hel del alster genom åren. Hittills har jag hängt dem på en gammal anslagstavla med hjälp av knappnålar....
För att inte tala om alla örhängen som ligger utspridda lite här och var!!!!! *suck*
Röran är total och i nio fall av tio åker det ner ett antal halsband när jag ska ta ett!!!!!
Har länge haft en idé om nån sorts upphängning i järnsmide i form av grenar........ Det har varit lättare sagt än gjort. Men idag när jag strosade lite på måfå i Gränby centrum gjorde jag fyndet!!!!
Lagerhaus hade detta "träd" till ett bra pris ( inte smide, snarare svartlackat stål. Men vad gör det?! Bara det fyller sin funktion.... )
Försökte hänga halsbanden färgkoordinerat så mycket som möjligt. Lyckades nästan..... Av nån underlig anledning hade jag fler färger än fem!!!!!
Hade en idé om att jag skulle kunna sätta upp en del av mina örhängen lite snyggt på den gamla anslagstavlan. Tji vad jag bedrog mig.......... + i kanten var att jag hittade några halsband som jag hade glömt bort...... Bl.a. ett lila som passar utmärkt till mina nya glasögon *blink*
Sporrad av mitt lyckade köp fortsatte jag min skaparodyseé *S*
Fortsatte i helgens anda och kreerade en "ny" köttfärsrätt i köket......
Persiljejärpar i ny tappning eller modern är kanske det rätta ordet........
Ser inte så där väldigt spännande ut på bilden om jag får säga det själv...... 
Alexandra Zazzi skapade dessa järpar. Tillbehören är mitt påfund........ ( hon serverade med en paprikasås och bulgur )
Grundrecept ( jag använde ca 600 gr köttfärs så jag ökade på ingredienserna med en halv gång )
400 gr köttfärs
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk finhackad persilja
1 ägg
2 msk ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
3 msk olja att steka i ( jag använde smör)
Blanda köttfärsen med kryddorna, ägg och ströbröd till en jämn smet. Forma 4 avlånga biffar.
Stek biffarna i en stekpanna så att de blir jämnt brynta. Jag avslutade med att hälla i ca 2 dl vatten som de fick efterkoka i.......
Till detta serverade jag kokt potatis och en kall creme fraiche sås.
Sås alá Ann-Sophie
Måtten är ungefärliga eftersom jag gjorde den i stundens ingivelse....
Ca 1½ dl creme fraiche
ca 2 msk tomatpuré
ca 1 msk flytande honung
ca en halv tsk salt
ca ett krm svartpeppar
ca en tsk peppar och vanilj havssalt ( Inköpt i Berlin. Kan inte komma på nån ersättning.. )
Blev glatt överraskad när jag testade såsen till järparna. Smakade mera.... Definitivt en maträtt som jag kommer att göra fler gånger......
Sammanfattningen av den här helgen är..........
Spänningen är oolidlig!!!
Inte oväntat gick den i matlagningens och bara ta dan som den kommer tecknets.......
Med andra ord.... En må bra helg.......
Vi hörs

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du hittade den fina upphängningen för dina smycken. Men huu vad vad många smycken du har gjort. Kan ju byta varje dag....

Matfreak är inte jag men det är kul o prova nått nytt...fast alla dessa program som går på TV nu som handlar om mat... orkar inte med dom. Tycker ibland dom inte visar nått annat eller är det jag som tajmar det så bra att jag sätter på TV just då när dom sänder dessa program . Antagligen.

Förresten hur går det med jobbet?

Kram

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Fiasmycken sa...

Annica: Det har blivit en del smycken genom åren. Dessa är ändå inte alla. Har gjort en hel del som jag har sålt eller gett bort. Och vissa har jag slaktat och gjort nya av. Nån hade räknat alla matprogram som går på TV just nu. Över 30 st i veckan!!!! Så det är inte så konstigt att du hamnar på nåt utav dem *blink*. Jobbet rullar på. Mitt gamla alltså. Jag fick inte jobbet som jag sökte inom facket. Men jag har lite andra projekt på gång när det gäller facket. Om jag får förtroendet av mina kollegor i facket så kommer jag att jobba nån sorts deltid med studier.
Cicci: Det är bara att sätta hänglås på kylskåpet!!!!
kramar till er båda

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...